Δισκογραφία 2011-2014

Αν Υπάρχει Λόγος - Βασίλης Χαραλάμπους - 2014

an yparxei logosΔύο χρόνια μετά την πολύ πετυχημένη ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΥΡΙΑ ο Βασίλης Χαραλάμπους μας παρουσιάζει μια ακόμα ολοκληρωμένη δουλειά που κυκλοφορεί από την MusicLiberty και τον Καθρέφτη. Σημαντική η παρουσία του στιχουργού, του Μάνου Κουφιανάκη, που έφυγε από την ζωή πριν από μερικούς μήνες αφήνοντας παρακαταθήκη την πολύχρονη δημιουργική διαδρομή του. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να ολοκληρωθούν οι ηχογραφήσεις μουσικούς συνθέτες και στιχουργούς και ιδιαίτερα τον συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Γιώργο Γεωργόπουλο, τον ενορχηστρωτή Νίκο Βλάχο και την τραγουδίστρια Εύα Κανέλη για την συμμετοχή της. / Μωυσής Ασέρ - Νικήτας Βοστάνης

Διαβάστε περισσότερα: Αν Υπάρχει Λόγος - Βασίλης Χαραλάμπους - 2014

Εδώ Αλεξάνδρεια - Νικήτας Βοστάνης - Μιχάλης Μπουρμπούλης (2014)

edo aleksandreia

Τραγουδούν: Μανώλης Μητσιάς, Αρετή Κετιμέ, Λάκης Χαλκιάς, Μαρίνα Μανωλάκου, Μαρία Σπυροπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Αλέξανδρος Χατζής, Γιώργος Αιγιώτης

Αλεξάνδρεια, τόπος καταγωγής του συνθέτη Νικήτα Βοστάνη. Μια φιλόδοξη και πρωτότυπη έκδοση με πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές από γνωστές και καθιερωμένες αλλα και νέες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Αφορμή για την συνεργασία με τον πάντα εμπνευσμένο Μιχάλη Μπουρμπούλη, την δημιουργική παρέα από τις τέσσερεις νέες στιχουργούς (Αμαλία Μπορτσοβίτου, Ελένη Νανοπούλου, Μίρκα Παπαδημητρίου, Χαρά Ρίζου) που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε αυτό το κύκλο τραγουδιών καθώς και τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη που το βραβευμένο βιβλίο του Μέρες Αλεξάνδρειας στάθηκε αφορμή για τη φιλία και τη συνεργασία του με τον Νικήτα Βοστάνη.

Διαβάστε περισσότερα: Εδώ Αλεξάνδρεια - Νικήτας Βοστάνης - Μιχάλης Μπουρμπούλης (2014)

Έχουμε Υποχρέωση - Γιώργος Μάρτος - 2014

martosΟ πρώτος προσωπικός δίσκος του 23χρονου τραγουδοποιού Γιώργου Μάρτου με τίτλο "Εχουμε υποχρέωση". Ένα χρόνο μετά το δισκογραφικό του ξεκίνημα συμμετέχοντας στον δίσκο Πάνω κάτω η Πατησίων (αφιέρωμα στην ποιήτρια Κατερίνα Γώγου) πλάι σε σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Σωκράτης Μάλαμας κ.ά., επανέρχεται με μια έντονα πολιτικοποιημένη δουλειά με σύγχρονο ήχο και έναν ιδιαίτερο στοχαστικό λόγο. Με τραγούδια όπως Της γενιάς μου, Έχουμε υποχρέωση, Χρησμολόγιο κ.ά. παίρνει θέση στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της εποχής, ευελπιστώντας στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση. Περίοπτη θέση στον δίσκο έχει το μελοποιημένο ποίημα του Κ.Π.Καβάφη Όσο μπορείς, καθώς και το Βαλς της αγάπης (μια διασκευή του τραγουδιού Valzer per un amore του κορυφαίου Ιταλού τραγουδοποιού Fabrizio De Andrè).

Διαβάστε περισσότερα: Έχουμε Υποχρέωση - Γιώργος Μάρτος - 2014

Πρώτες Εκτελέσεις 1 - Τάκης Κωνσταντακόπουλος - 2014

protes ekteleseis konstantakopoulosΗ πρώτη ανθολογία τραγουδιών του Τάκη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος στην πολύχρονη συνεπή πορεία του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 100 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση από το 1986 μέχρι σήμερα. Η συλλογή αυτή, που περιλαμβάνει 23 τραγούδια, είναι η πρώτη μιας σειράς δίσκων CD, που περιέχουν χαρακτηριστικές στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία.Ο ίδιος ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος γράφει σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκλεκτούς συνθέτες και στιχουργούς που μου εμπιστεύθηκαν τα τραγούδια τους και τους σπουδαίους ενορχηστρωτές και μουσικούς συνοδοιπόρους σε όλες αυτές τις ηχογραφήσεις. Επιθυμία μου όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπηρετώ το τραγούδι που έχει αλήθεια, αξιοπρέπεια, δροσιά και διαχρονικότητα».

Διαβάστε περισσότερα: Πρώτες Εκτελέσεις 1 - Τάκης Κωνσταντακόπουλος - 2014