Δισκογραφία 2001-2005

Αμφίβολες Μέρες - Νίκος Πιτλόγλου - 2005

amfivoles meresTραγούδια σε μουσική Νίκου Πιτλόγλου, στίχους του Αντρέα Ταρνανά και ερμηνευτή τον αποκαλυπτικό τραγουδιστή Μανώλη Χατζημανώλη με τις συμμετοχές των Μαρία Φωτίου και Βασίλη Λέκκα. Το περιεχόμενο του δίσκου απλώνεται σε διαφορετικά στυλ ελληνικού τραγουδιού από μπαλάντες με παραδοσιακά και μεσογειακά χρώματα μέχρι μπλούζ, ηλεκτρονικό ροκ και εκρήξεις «βαλκανικού πάνκ» με τραγούδια που μας ταξιδεύουν παράλληλα σε όλα αυτά τα ποικίλα και γοητευτικά μουσικά τοπία. Στις Αμφίβολες Μέρες ο στίχος του Ανδρέα Ταρνανά με την ελληνικότητα της σκέψης του, περιγράφει τους δρόμους της πόλης, την εξοχή των εργοστασίων, τις καθημερινές μας διαδρομές, τα σκοτεινά εξαεριζόμενα τούνελ και μας οδηγεί στο τέλος σε κάτι πιο φωτεινό μαζί με τη μουσική του Νίκου Πιτλόγλου που ξεκινάει από την περιγραφή της καθημερινότητας και μας οδηγεί στην έξοδο μας από την πόλη, στην Ροδόπη, στον Αίμο, στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, σε μια πολυεθνική και πολυφωνική διάσταση.

Διαβάστε περισσότερα: Αμφίβολες Μέρες - Νίκος Πιτλόγλου - 2005

Όταν Παίζουνε τ' Αστέρια - Συναυλία του Γιάννη "Σπόρου" Σταματίου - 2005

kath-sporosΈνα CD με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Σταματίου - Σπόρο. Περιεχόμενο η ζωντανή ηχογράφηση συναυλίας που έγινε στα τέλη της δεκαετίας του '70 στο Σαν Φρανσίσκο σε συναυλιακό χώρο παρουσία χιλιάδων ακροατών που στην πλειοψηφία τους ήταν Αμερικανοί

Στο CD «ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ» έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Γιάννη Σταματίου και το συγκρότημά του σε γνωστά τραγούδια αλλά και σε δεξιοτεχνικά του σόλο, όπως τα παρουσιάζει μοναδικά.

Διαβάστε περισσότερα: Όταν Παίζουνε τ' Αστέρια - Συναυλία του Γιάννη "Σπόρου" Σταματίου - 2005

Τέρμα Γκάζι - Νικήτας Βοστάνης / Δημήτρης Τσεκούρας - 2004

termagaziΈνα πολυσυμμετοχικό και πολυσυλλεκτικό έργο με δέκα τραγούδια και ένα ορχηστρικό. Ο Νικήτας Βοστάνης μετά από πολύχρονη θητεία στις μουσικές σκηνές πλάι σε εξέχοντες καλλιτέχνες καταθέτει εδώ τις πρώτες του δημιουργίες. Μελωδίες γραμμένες στο μπουζούκι, το σαξόφωνο και το φλάουτό που είναι τα μουσικά όργανα με τα οποία εμφανίζεται. Οι μουσικές του ρίζες βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Είναι επίσης εμφανείς οι επιρροές του από το λαϊκό τραγούδι των δεκαετιών '60 και '70 και '80.

Διαβάστε περισσότερα: Τέρμα Γκάζι - Νικήτας Βοστάνης / Δημήτρης Τσεκούρας - 2004

Τα Γαϊδουράκια - Μιχάλης Ζαμπέτας - 2004

TA GAIDOURAKIAΈνα CD μικρής διάρκειας με 6 συνολικά τραγούδια από τον γιο του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα και την ΜΙΖΑ RECORDS. Τα τέσσερα πρώτα τραγούδια του δίσκου είναι τραγούδια που αναφέρονται στα Γαϊδουράκια αυτό το, για πολλά χρόνια, αγαπημένο τετράποδο φίλο και υπηρέτη του ανθρώπου. Tα δύο από αυτά είναι τραγούδια που είχε γράψει και τραγουδήσει ο Γιώργος Ζαμπέτας ενώ τα άλλα δύο τα είχαν ερμηνεύσει σε χρόνια μακρινά ο ελληνοαμερικάνος κιθαρωδός και κανταδόρος Γιώργος Κατσαρός και ο μεγάλος τραγουδιστής Στράτος Παγιουμτζής. Το CD συμπληρώνεται με δύο bonus tracks. Το πρώτο είναι Ο ΤΖΑΚ Ο ΧΑΡΑ (Γιώργου Ζαμπέτα - Θεοδόση Άθα), και Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΝΑΗΣ τραγούδι σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου με μουσική Γιώργου Στεφανάκη. Οι ηχογραφήσεις έγιναν με την συνεργασία και την φροντίδα του Γιώργου Στεφανάκη που μαζί με τον Μιχάλη Ζαμπέτα έπαιξαν τα περισσότερα όργανα της ορχήστρας

Διαβάστε περισσότερα: Τα Γαϊδουράκια - Μιχάλης Ζαμπέτας - 2004